Здравословна и невероятна пица

pizza

Винаги, когато човек се сети за чудесна пица първо и най-важно идващо му на ум, нормално е „нездравословна“. Пицата без съмнение може да е много полезна, в зависимост от това как се прави и нейните съставки.

Рецепта за полезна вкусна пица е значително лесна и се свежда до избора на точните хранителни компоненти. Точно преди да започнете да се тревожите за гарнитурата, необходимо е да помислите за тестото. Ще откриете различни типове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че всеки един би могъл да се порадва на Вашето творение. За огромно съжаление значителен брой от тестото за пица без глутен са с един проблем – на вкус са отвратителни. Тестото за пица с липса на глутен най-често е твърде тестливо или пък страшно хрупкаво и се разпада. Намирането на баланса между двете много често е много сложно. Добрата рецепта е точно тази, включваща различни видове брашно като брашно тапиока, сорго брашно или от кафяв ориз. Другите компоненти например кафява захар, морска сол, оризов ицет и зехтин ще добавят приятен вкус към тестото и ще намалят изсъхването прекалено много.

Веднъж като приключите с тестото можете спокойно да започнете с гарнитурата – тънка или дебела, кръгла или квадратна.

Хубавата рецепта е тази, която не прави гарнитурата суха твърде много. Запичате докато тестото се набухне, точно тогава извадете и добавете всички останали елементи. Сосчето за пицата е също така много важен. Вече можете да откриете органични сосове за вкусна пица през интернет и в различни специализирани магазини. Бихте могли да си го приготвите самостоятелно, като вземете точните домати, добавите билки и чесън и смелите . Вие преценявате колко гъст ще е сосчето и точно какви подправки ще се ползват, например това може спокойно да ви даде по-пикантен или по-сладникав вкус. Плюса от ръчно направен сос е това, че не се получават високи стойности на натрий или захар, намиращи се в сосовете от буркани.

Що се отнася до сиренцето – козе сирене или моцарела са обичайните. Можете спокойно да използвате много или малко. Съществуват варианти, като използват мляко с ниска масленост, избягвайки голямото количество на мазнини, от което нямате никаква нужда. Сиренцето е необходимо да покрива колкото се може повече пица, осигурявайки Ви чудесния вкус, който искате.

Гарнитура могат да бъдат зеленчуци, започвайки от броколи и се стигне до краставички. Включването на повечко най-различни всеки път ще ви помогне да разберете на кои точно от тях да се доверявате повече.

Върнете всичко това обратно във фурната, докато сиренцето се размекне и получите невероятна, полезна пица, която сте създали от нулата.

В случай, че всичко това ви се струва сложно, можете спокойно да се доверите изцяло на Мелниците и техните невероятни пици с опция за доставяне до вашия дом!

Разберете още: